درس آموخته ها

درس آموخته ها

درس آموخته ها

درس آموخته ها

نجوم

شنبه, ۲۸ آذر ۱۳۹۴، ۰۴:۰۶ ب.ظ

نزدیک‌ترین سیاره‌ی فراخورشیدی قابل زیست کشف شد

نزدیک‌ترین سیاره‌ی فراخورشیدی قابل زیست کشف شد

بیشتر سیاره‌های فراخورشیدی قابل حیات، حداقل صدها سال نوری با زمین فاصله دارند، اما Wolf1061c خیلی‌ نزدیک‌تر است.

این سیاره که اندازه‌ی آن چند برابر زمین است و بنابراین به آن «ابر زمین» (super-earth) می‌گویند، یکی از سه سیاره‌ای است که بر مدار یک ستاره‌ی کوتوله‌ی قرمز به نام Wolf1061 می‌چرخد.

برای ده‌ها سال ما فقط ستاره‌ها و سیاره‌های نزدیک به خودمان را می‌توانستیم ببینیم. بیست سال پیش، بشر سیاره‌های فراخورشیدی و سپس سیاره‌های فراخورشیدی قابل زیست را کشف کرد. حالا ستاره‌شناسان نزدیک‌ترین سیاره‌ی فراخورشیدی قابل زیست را پیدا کرده‌اند.

این سیاره که یک «ابر زمین» (super-earth) دانسته می‌شود، یکی از سه سیاره‌ای است که بر مدار  یک ستاره‌ی کوتوله‌ی قرمز به نام Wolf1061 می‌چرخد که تنها 14 سال نوری با زمین فاصله دارد.

«دانکن رایت» (Duncan Wright) از دانشگاه New South Wales در استرالیا می‌گوید: “گرچه چند سیاره‌ی دیگر هم پیدا شده که به دور ستاره‌ای نزدیک‌تر از Wolf 1061 می‌چرخند، اما آن سیاره‌های قابل زیست نیستند.” رایت نویسنده‌ی اصلی تحقیق این اکتشاف است.

سیاره‌ی فراخورشیدی

رایت می‌گوید سیاره‌ی وسطی به نام Wolf 1061c است که در منطقه قابل زیست اطراف این ستاره می‌چرخد.  دمای آن منطقه برای آب در حالت مایع کاملا مناسب است. این باعث می‌شود که به طور تئوریک، وجود حیات در آن سیاره ممکن باشد.

البته “نزدیک” یک واژه‌ی نسبی است. مطابق دانش فعلی بشر از محدودیت‌های فیزیکی، حداقل 14 سال طول می‌کشد که به Wolf1061c سفر کرد. مشروط به اینکه بشر به سرعتی معادل نور دست یابد. با این وجود این سیاره، از دیگر سیاره‌ها‌ی فراخورشیدی قابل زیست که صدها یا هزاران سال نوری با زمین فاصله دارند، خیلی نزدیک‌تر است.

این تیم تحقیقاتی امیدوار هستند که اتمسفر این سیاره‌ را در آینده مورد بررسی‌های بیشتری قرار دهند. همچنین Wolf1061c موضوع مناسبی برای تلسکوپ‌های قدرتمند نسل بعدی مثل تلسکوپ جیمز وب، خواهد بود. البته تا آن موقع، ممکن است دانشمندان بتوانند سیاره‌های قابل حیات دیگری پیدا کنند که حتی نزدیک‌تر هم هستند.

  • موافقین ۳ مخالفین ۰
  • ۹۴/۰۹/۲۸
  • ۴۴۵ نمایش
  • Pooria Masoumi

نظرات (۱)

مطالب خیلی خوب بودن
چی میشه اگه یه روز بشر بتونه به اینجا سفر کنه
پاسخ:
مرسی از نظرتون
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی